Майките атакуваха Бойко: Не искаме да плащаме охраната на Пеевски, не давайте 500 милиона на вашия олигарх

майки палатка

Протестиращите майки написаха остро писмо до Бойко Борисов. В него те остро атакуват премиера по финансови въпроси, свързани с близкия му Делян Пеевски, както и други олигарси:

„Ограничете субсидиите на партиите, разходите по лукса на властта, включително по скъпи коли и охрана от НСО, включително на Доган, Пеевски и още куп „богопомазани от Вашия елит. Напомняме, от едната страна е Вашия лукс, от другата страна е живота на нашите деца и на хората в неравностойно положение.

Намалете администрацията, която расте лавинообразно и изяжда все повече средства от бюджета. Вместо да плащате на жандармерия и полицаи, които да Ви пазят от нас, съкратете ги, а ние Ви обещаваме, че няма да завземаме със сила нито Народното събрание, нито Министерския съвет. Това са ваши панически страхове, щом срещу слаби жени изпращате яки момчета, на които плащате с нашите пари.

Накарайте тези близо половин милион държавни служители да си плащат социалното осигуряване и здравните застраховки, защото сега ги плащаме ние.

Не забравяйте, бюджетът – това не са Вашите пари, Вие само ги администрирате, при това все повече и повече извън контрола на Парламента. За Вас не е проблем да дадете 500 милиона лева за язовири, със съзнанието, че този проблем всяка година гълта средства, но не се решава, защото се намира под преобладаващия контрол на една близка до Вас Партия и олигарх.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ