Идиотията е пълна, цената на дюнера достигна 90 лева

dunerat-pri-sasedite-udari-48-eur-1

Кризата с коронавируса върна туризма в Турция с десетки години назад. Плажовете са празни, а малкото чуждестранни туристи, които пристигат, се натъкват на нереални цени.

Британец, който въпреки пандемията, е решил да почива това лято в Бодрум, е трябвало да плати 48 EUR за един дюнер. От касовата бележка е видно, че кафето е 8 EUR. Същата е цената на и кен кока кола.

„Бизнесът се опитва да оцелее както може”, каза кметът на Бодрум Ахмет Арас. „Не ме интересува дали някой иска да плати много пари за един дюнер. Ако иска – може да плати и 100 000 турски лири (13 000 EUR). Има и ресторанти и заведения, в които храните и напитките са много по-евтини”, допълни той.

Великобритания готвеше въздушен мост с Турция и възможност да се почива там без задължителната 14-дневна карантина, но след новия скок на заразата, плановете бяха осуетени. Положителните случаи скочиха двойно за месец след отпускането на мерките през май. До момента в Турция заразените с коронавирус са 198 613, а починалите са над 5000.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ