Бащата на колега на Бойко Борисов се промъкна тайно в България, погази всички забрани

Стенли Джонсън

Бащата на английския министър-председател се е насочил към Гърция в очевидно пренеблрежение на пандемичните съвети за пътуване от правителството и съответно собствения му син, пише Дейли Мейл.

Стенли Джонсън летял въпреки указанията на външното ведомство, че британците не трябва да отиват в чужбина, освен ако не се наложи.

79-годишният баща на Борис Джонсън пристигна снощи в Атина, за да посети планинската си вила. Той се похвали с пътуването си с публикации в Instagram, показващи как самолетът му идва над Атина.

Бившият евродепутат от Торите е долетял до гръцката столица през българската столица София, защото гръцкото правителство забрани директни полети от Обединеното кралство до средата на юли.

Говорейки от балкона на своята вила в Северна Гърция снощи, г-н Джонсън каза: „Аз съм в Пелион по основния ми бизнес с оглед на предстоящия сезон за отдаване под наем.
Трябва да наложа мерки за дистанциране в имота, защото тук ги вземат много сериозно.“

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с изглед към планината и морето. Плажът е само на пет минути пеша през маслинова горичка.

Пътуването на г-н Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, за да се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавирус, пише английският таблоид.

Не за първи път той решава да действа срещу съветите на правителството относно пандемията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ