Нов удар! Скача цената на водата в Благоевград

cheshma

Според хората заради старите тръби водата, която тече от чешмите, не става за пиене и подмяната на водопреносната мрежа трябва да се направи спешно.

Жители на Благоевград казаха, че почти не пият вода от чешматите в домовете си. Според тях тя е с ниско качество и не е вкусна. Най-често пълнят туби с минерална вода или от чешмите с изворна в града и крайградския парк, предава БНТ.

В момента цената за кубик вода в Благоевград е 1,60 лв., като в нея е включена и такса пречистване. В останалите населени места в региона, където няма пречиствателни станции, сумата не надхвърля лев.

„Едно домакинство харчи в рамките на 9-10 кубика, средно 20 ст. максимум 1,50-2 на домакинство да се отрази. Това са едни груби сметки. Но не бих казала, че това ще утежни семейния бюджет. Неизбежен е този процес. Предвид това, липсата на консолидация, липсата на други възможни средства за финансиране, с които бихме могли да модернизираме мрежата“, коментира управителят на ВиК – Благоевград Росица Димитрова.

От дружеството в Благоевград уверяват, че преди да се стигне до увеличение цената на водата, ще има публично обсъждане и дебат с жителите на града.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ