Борисов открива нова логистична база в Пазарджик с 1000 работни места

Бойко Борисов

Премиерът Борисов е поканен да открие в Пазарджик нова логистична и производствена база на фирмата „Ариете Логистикс“.

Официалната церемония е пред сградата на фирмата на ул. „Заводска“ N 1 в Пазарджик. Поканени са и  финансовият министър Владислав Горанов, и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Ариете Логистикс ЕООД е българска фирма, част от международната Ариете Груп и вече шест години работи успешно на българския и международните пазари.

През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през февруари 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово – производствени нужди, в които работят повече от 200 души.

Вторият етап е производствена база с офисна част с площ 6920 м2. Ще бъдат поставени общо 103 шприца ( молдинг машини). Ангажираните работници ще бъдат над 400 души.

Предстои проектиране и изпълнение на трети етап с площ от около 7000 м2, който ще бъде използван за складово – производствена дейност. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надхвърли 1 000.

Вчера премиерът Борисов направи инспекция на новия път Сърница – Велинград, както и на околовръстния път на курорта и направи първа копка на сградата на новия суперкомпютър в София Тех Парк.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ