Кметът на Перник си вдигна заплата от 2800 на 5070 лв.

Бойко Борисов, Станислав Владимиров

На днешната сесия на общинския съвет в Перник кметът Станислав Владимиров вкарва докладна записка, с която предлага да му се увеличи заплата от 2800 лв. на 4200 лв.

В икономическата комисия обаче съветниците от БСП предлагат промяна на решението и заплатата му да стане максималния възможен размер. Той не може да надхвърля основната министерската заплата, която от февруари тази година е 5592 лв. Максимумът за община от ранга на Перник обаче е 5072 лв.

По време на заседанието на местния парламент „за “ предложението гласуват почти всички съветници.

На фона на огромните задължения на общината от 30 млн. лв. освен заплатите на кмета се увеличават и заплатите на двамата заместници на кмета, на председателя на Общинския съвет и зам.-председателите на съвета, ядосват се те.

Още на втората сесия на съвета общинските съветници намалиха заплатите си двойно и от 1400 лв. вече получават по 700 лв. Заплатите на служителите на общината са под 900 лв.

„Цитираните дългове са на ГЕРБ и аз ги връщам. Освен това заплатата на кмета не се плаща от пернишките данъци, а от държавния бюджет, така че ГЕРБ пускат фалшиви новини, смесвайки двете неща. Но неграмотността в пернишката политика е огромна“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред „24 часа“.

„Да, аз се издържам от заплатата си. Нямам офиси, които да преотдавам незаконно. Не вземам ресто от фирми. Не рекетирам хората и бизнеса. И не ме е срам да съм кмет, който се издържа от заплата, а не от далавери“, категоричен бе Владимиров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ