Фандъкова: Прогнозата е за силен вятър, да се обезопасят строежи и билбордове

йорданка фандъкова

„Прогнозата, която получавам е за доста силен вятър следобяд. Затова апелирам да се обезопасят всички строителни обекти, билбордове и тераси“. Това призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Между 50 и 60 литра на кв. м валежи паднаха снощи само в рамките на 1 час. Продължава почистването на улиците, шахтите и оттоците. Продължава отводняването на тунела при Лъвов мост. Там ситуацията е най-тежка. Възложила съм почистването на подлезите по бул. „България“ и тунелът на ул. „Букар“. Възложила съм и миене на улиците. Работата продължава. Всички екипи са на терен. 12 дървета са паднали след бурята в различните паркове“, каза още Фандъкова за щетите след снощната буря в столицата.

„Няма проблеми в метростанциите. Движението на метрото е нормално. Най-тежка беше ситуацията на НДК – не само в метростанцията, но и в транспортния тунел. По всички ниски части на града имаше проблем. Много са сигналите за наводнени мазета. Все още около 500 абоната са без ток“, добави Фандъкова.

В момента нямало опасност от разливи на реките в града.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ