Кошмар, новородено на 40 дни с коронавирус в Пловдив

Бебета, Русе

Бебе на 40 дни с COVID-19 беше прието в отделението на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“. Пеленачето било контактно с баба си, която също е с положителна проба за вируса.

Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

По данни на РЗИ два са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си.

„Марица“ научи по свои канали, че това са Илко Пиргов и Бирсент Карагарен.

По информация на РЗИ към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 души.
Те са били на финала между ЦСКА – Локомотив в София, като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение.
Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

Днес има 3 положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“ като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни . Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване.

Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители дискотека „Сикретс“ –мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на масовите мероприятия, съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ