Бойко Борисов: Ще Ви разсекретя сценария за метеж срещу държавата

Бойко Борисов

Поканил съм ви да поразмишляваме на глас. Имам честта да съм приятел с Камен Донев и вечер слушам монолозите му и винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплатя в нещо такова. Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и да има много проблеми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет. 

Той намекна, че скандалът отпреди два дни в парк „Росенец“ в Отманли е режисиран.

„Започвам със събитието с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди 2 дни се разиграва следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бивш министър и шеф на партия, видимо отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек. Как бива посрещан? Събитието е на 200-300 метра е от имота, който се предполага, че охранителите пазят“, коментира той.

Гледам и просто виждам артисти. Единият леко върви и носи знамето, а другият го бута до водата. Като джапне, го пуска да излезе обратно. Ще го вадиш ли? Ако ще го качваш в лодката, го качвай… И вече това, което е върха на възмущението ми. Сержанти ли са, офицери ли са, Радев ще каже, взима и хвърля знамето.

През цялото време знае, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова и Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов„, пита премиерът.

Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО – единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Ако не ги изпрати, няма да се говори и няма да се решава.

Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Единствено ме учуди това присъствия и защо аз да бъда отговорен. Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството. Защо тогава не се постави темата за охраната?

Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно„, допълни премиерът.

Борисов припомни, че още през 2018 година Валери Симеонов е поискал националната охрана на Доган да бъде свалена.

„Когато МВР ми докладваха при атентата с Алексей Петров с гранатомет, му се сложи охрана. Същите бяха наели апартамент, от който трябваше да ликвидират Петров и Пеевски и тогава му сложихме охрана. Сложихме и на Иво Прокопиев, когато беше заплашен. Аз съм убеден, че ще си махнат охраната, но нека Радев да поеме отговорността“, категоричен е премиерът.

„НСО трябва да пазят само премиерът, държавният глава и председателят на парламента и да ги охраняват само докато мине заплахата. Няма изобщо да коментирам квалификациите. Надали има българи с толкова ордени, най-висши, политически и полицейски награди от мен. Така че оставете простака да си говори. Когато отвърнеш, ставаш същия“, каза още Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ