09:23, Борисов шокира: МВР ми докладва за атентат със снайпер срещу Делян Пеевски

Делян Пеевски

Още 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се свали охраната на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му казах да си говори с Радев да се свали. Питал ме е за Пеевски защо е охраняем.

И аз когато МВР ми докладваха при атентата срещу Алексей Петров с гранатомет, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изтрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде ликвидиран Делян Пеевски и едновременно и Алексей Петров с гранатомет.

Това разкри преди минути на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали. Изведнъж някой иска да ми вмени, че темата за охраната на тези двамата е моя тема. Тя не е и аз съм убеден, че и двамата ще си махнат охраната, но президента Радев да поеме отговорността за това. Ние решихме още в понеделник на комисията да се дадат материалите и НСО на базата на правомощията да преценяват кой.

Даже, ако ме питате НСО трябва да остане да пази тримата- държавният глава, председателят на НС и премиерът, които и да са те. Българският речник е цветущ. Ще му напомня, че надали има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен“, отсече премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ