Начало на мегапроект в Пиринско! Зам. министър Манолев направи първа копка

purva-kopka-sandanski

Днес официално бе даден старт на строежа на многофункционална спортна зала в град Сандански. Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Неврокопският митрополит Серафим. Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, кметът на Сандански Кирил Котев и председателят на Общински съвет Сандански Георги Георгиев направиха символична първа копка на обекта, съобщиха от общината.

Заместник- министър Манолев сподели, че за спорта в общината има два важни проекта – нова спортна зала и изграждането на закрит плувен басейн. Единият проект вече се изпълнява. Сега трябва да успеем да осигурим финансиране и за другия“. Той се ангажира да работи за реализирането на тази цел съвместно с общината. По думите му този проект показва категоричната ангажираност на правителството с региона.

„Финансирането за залата бе осигурено още в края на миналия мандат от държавния бюджет. Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития. Неща, които показват, че един град е жив – че се развива, че в него има млади хора и надявам се в нея ще виждаме много от техните постижения“, каза още Александър Манолев.

На церемонията присъстваха ръководството на община Сандански, представители на фирмата- изпълнител, на спортните клубове в града, общински съветници и граждани. Стойността на инвестицията е 2 760 000 лева с ДДС, от които 2 300 000 лева, осигурени от държавния бюджет и 460 000 лева от община Сандански.

Конструкцията на спортното съоръжение ще бъде стандартна и компактна, с цел 100% експлоатация. Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Трибуните ще бъдат с 500 седящи места. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение ще бъде изграден паркинг за автомобили и автобуси.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ