Каракачанов: Действията на шефа на НСО са позорни

Красимир Каракачанов

По искане на началника на НСО ген. Красимир Станчев морето пред парка „Росенец“ е трябвало да бъде строго охранявано и до него да не се допускат чужди лодки.

Това обясни премиерът Бойко Борисов. Той участва в брифинг, заедно с вътрешния министър Младен Маринов, министъра на отбраната Красимир Каракачанов и транспортния министър Росен Желязков в Министерския съвет.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обясни, че армията няма право да защитава паркове и акватории.

Той попита началникът на НСО няма ли да поиска оставката на офицера, захвърлил българското знаме. Каракачанов определи това негово действие като позорно.“Въз основа на какви данни е ограничен достъпа до тази акватория? Не е ли опит да се въвлекат държавни органи в политически контекст?“, попита пък министърът на транспорта Росен Желязков.Вътрешният министър Младен Маринов също се включи в брифинга и разказа за съдържанието на секретното писмо.

Той заяви, че е разпоредил на професионалното ръководство на МВР, да спазват закона. „Държа всяка служба да изпълнява в пълен обем своите компетентности“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ