20:16, Борисов на 3-я извънреден брифинг за деня: Ако аз съм лошия, ходил съм си два пъти!

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов дава брифинг в Министерски съвет. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев и Владислав Горанов както и управителят на БНБ Димитър Радев.

Един от поводите за брифинга е новината, че България и Хърватия вече са част от валутния механизъм ERM 2 след решение на ЕЦБ и финансовите министри от еврогрупата.

„Българският лев е част от европейския валутен механизъм. Това е акт, който трябва да ни обединява“, каза Димитър Радев .

Присъединяването към еврото ще се случи, когато се справим с всички предизвикателства пред нас, каза от своя страна финансовият министър Владислав Горанов.

Усилията от наша страна се свеждат до правенето на реформи, които водят до по-голяма конвергенция с ЕС, каза финансовият министър. и добави, че когато българските институции и общество се обединят за една цел, тя може да бъде успешна.

По думите му участието в Банковия съюз и Еврозоната ще доведе до икономическо развитие, каквото виждаме и в държавите-членки. „Те са създали обща кръвоносна система между икономиките“, каза още той.

Борисов благодари на Урсула фон дер Лайен, комисар Вестагер и много други представители на европейски институции, които оказаха подкрепа на България. „Не мога да пропусна президента Макрон и канцлера Меркел“.

„Когато си член на Банковия съюз, банковата ни система е под пълен мониторинг. Повече няма кой да прави финансови измами. Няма страшно и за българските банки, защото мощния Европейския съюз стои зад тях“, каза Борисов.

„Вместо протестиращите да се прегърнат, да играят хоро, да ни е кеф, ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, които искаха да попречат за това, което е хубаво за народа“.

Борисов завърши със следното: „Ако аз съм черния, ходил съм си два пъти. Бил съм и опозиция, бил съм и управляващ. В днешно време е по-хубаво да си опозиция. Протягам ръка към Румен Радев и опозицията, трябва да имаме политическа отговорност.“ 

„Не се радвам истински, защото не сме заедно“, пък бяха последните му думи преди да напусне залата и да слезе пред събралите се граждани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ