Гореща точка ”Росенец”: Високо напрежение по суша и вода

Росенец

Лек сблъсък между двете групи протестиращи в района на парк ”Росенец”. Симпатизанти на ДПС се опитват да достигнат до плажа, но другата група ги спира. Намеси се и полицията, която избута привържениците на Доган.

Има и опит за блокиране на пътя Бурга-Созопол от Христо Иванов и симпатизанти на „Демократична България“, предават от bTV.

Междувременно се увеличават групите пристигащи както по суша, така и по вода. Голям катамаран се опита да акостира на пристанището в района, но привърженици на ДПС избутват плавателния съд обратно. Чуват се викове от протестиращи: „Позор! Няча частно пристанище“.

Междувременно Христо Иванов обяви, че протестът ще се премести пред общината в Бургас. Гражданите ще поискат обяснение от кмета Димитър Николов защо до мястото на протеста се допускат симпатизанти на ДПС, желаещите да се присъединят към демонстрацията, обявена за 11 ч. – не.

Така високото напрежение по родното Черноморие се концентрира в три точки. Към момента динамична остава обстановката в района на Росенец.

Собственикът на имота не позволява там да акостират плавателни съдове, заявяват симпатизантите на ДПС.

Междувременно се наложи и намеса на жандармерията, която в момента държи представителите на двете групи протестиращи на разстояние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ