14:12, Бойко спешно поиска оставка от най-високо ниво, причината: напрежението при Доган

Бойко Борисов

По настояване на премиера Бойко Борисов още днес, а не в понеделник, ще се свика комисията за сваляне на охраната от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Той обясни, че току-що се върнал от Министерски съвет и по искане на Борисов ще поиска оставката на шефа на полицията в Бургас Радослав Сотиров. Поводът е недопускането на едната група протестиращи – от „Демократична България“, на плажа в Росенец. Тримата задържани, които опитаха да пробият полицейския кордон по-рано днес там вече са освободени. Те са пуснати с предупредителни протоколи да не нарушават обществения ред.

На протестите в София вчера е имало 18 задържани и 3-ма пострадали полицаи. Двама от арестуваните са криминално проявени, образувани са две дела, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той посочи, че полицията е имала информация, че ще има платени провокации в столицата. Минималната сума била 40 лв. Иванов не посочи кой е платил за провокациите, само обясни, че по оперативна информация парите идват от обвиняеми, които са извън България.

Заради ударите към полицаите има един служител на реда със счупена ръка. Други били заливани със спирт. „Нашите намерения са добронамерени, ние сме там, за да опазваме реда“, посочи шефът на СДВР Георги Хаджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ