Извънреден протест заради полицейско насилие се организира в София

Протест

Извънреден протест под надслов „Да защитим демокрацията от ботушите на властта“ се организира днес за 17 часа в София. Това съобщиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Те се кръстиха „отровното трио“ и са сред организаторите на вече две събирания пред президентството.

„Вчера станахме свидетели на провокации, които целяха да създадат хаос и да ни лепнат мръсен етикет. Снощи в късните часове на протеста полицията брутално пребиваше хора пред Министерски съвет, както може да видите във видеото. Това е престъпно и зверско. Това не трябва да бъде нашата държава“, пишат те като аргумент за днешното събиране. Още снощи в социалните мрежи се появиха клипове с полицейско насилие.

Те посочват, че протестът ще е мирен и цели да покаже на „властващата мафия“, че няма да се търпи такова отношение. Все още от МВР не са съобщили официално за броя на пострадалите и задържаните снощи. За по-късно е насрочен брифинг на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Първият протестен митинг пред президентството се проведе в четвъртък, няколко часа след акция на прокуратурата в сградата. Той беше свикан от инициативата „Правосъдие за всеки“, която видя в силовите действия на държавното обвинение знак, че „държавата окончателно превзета, а демокрацията е на път да бъде брутално разгромена“.

Вчера симпатизанти на ГЕРБ пристигнаха в София за митинг в подкрепа на правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ