Голямата жертва на протестите снощи е… Кирил Домусчиев! Вижте какво му се случи

7 Dni Bulgaria11.07.2020
Протест

Може Пеевски и Домусчиев да гласят рейтингите, както им е удобно, но само за два дни се видя, че бТВ води на Нова тв и БНТ с много.

Преките излъчвания, репортажите, новините и коментарите – на журналисти, не на дежурните хрантутници – са абсолютно ниво. Теди Енчева, Канна Рачева, Стоян Георгиев, Теодора Трифонова и останалите, както и операторите и водещите в студиото в София показаха как се правят нещата.

На различни места протестиращи отказват да коментират пред камери на домусовата Нова тв. Което означава много. И казва всичко: откакто е в ръцете на разградските братя, телевизията на олигархията върви само надолу. Шамарът снощи от нормалните българи не е случаен.

Евроком, която не може да се мери по ресурс и техника с големите тв, също доказа, че и с по-малко хора, може да се прави добра журналистика. Все пак там е Сашо Диков, който бавно но сигурно превръща „Евроком“ в по-ново и по-добро подобие на някогашната телевизия на народа „Канал 3“.

Няколко сайта също вдигнаха летвата, предавайки на живо и почти денонощно как се развива ситуацията и различните гледни точки за надигналата се вълна на недоволство.

Пеевските медии на този фон демонстрират безпомощност, омраза и примитивни манипулации. Протестите дадоха възможност на гражданите още веднъж, този път съвсем явно, да се види кой кой е в полуживата българска журналистика.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ