Преврат! Министър на Бойко отказа да му изпълни заповед, мина на страната на Пеевски

7 Dni Bulgaria11.07.2020
Бойко Борисов

Лошите новини за Бойко Борисов днес валят една след друга!

Натрапеният му за вътрешен чинистър от кръга „Пеевски“ Младен Маринов открито отказа да изнпълни заповед на премиера. Което вече може да се тъкува като официален преврат, при който министрите започват да се подчиняват единствено на истинските си господари.

Преди малко Младен Маринов обяви, че не приема оставката на шефа на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров. Според вътрешния министър той е действал правилно. Това заяви самият Маринов, цитиран от bTV.

„Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж „Росенец“. Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. При това положение няма да приема оставката му и ще докладвам на премиера Бойко Борисов“, отсече Маринов.

Сотиров сам съобщи новината за оставката си само минути, след като Младен Маринов обяви на брифинг на МВР, че ще я поиска по настояване на премиера Борисов. Сега вътрешният министър сменя позицията си на 180 градуса, което е красноречив знак за срива в доверието на Борисов на самите му министри.

Самият Сотиров пък е протектиран лично от Ахмед Доган в Бургас и неслучайно днес осигури пълен полицейски комфорт за тълпите яки момчета на ДПС, с които бе напълнен морският сарай на почетния лидер на Движението.

Голямата жертва на протестите снощи е… Кирил Домусчиев! Вижте какво му се случи



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ