Протеста в София: Извадиха нощното шкафче с парите на Бойко, нападнаха хора на Пеевски

7 Dni Bulgaria11.07.2020
9
Хиляди скандират ”Оставка!” под прозорците на властта. Пред сградата на Министерския съвет се събраха граждани, които са категорични – кабинетът ”Борисов 3” е напълно изчерпан и е време за промяна.
Впечатление в третия ден на демонстрациите прави докарано на жълтите павета шкафче, което имитира онова, уловено от снимките с премиера. На бутафорното шкафче са поставени фалшиви банкноти и имитация на кюлчета злато. На него има и банкноти, с гравиран надпис – „Оставка“ и „Гешев е позор“. Има и фалшив пистолет.

 

Протест има и в други градове на страната. Стотици граждани на България искат оставката на правителството. В Бургас демонстрацията е огромна. Напрежението в областният морски град започна още тази сутрин, когато граждани решиха да се включат в инициативата „Масово ходене на охраняем плаж“.  Именно поради тази причина се стигна и до ескалациите в парк „Росенец“, където се озоваха и симпатизанти на ДПС.

 

По информация на БНР в морския град са се събрали над 200 души.

 

Протестиращите носеха плакати с надписи: „Бъдещето на младите е в България“ и „Законите са за всички“. Те посочиха своите искания:

 

„Тук съм, за по-добро бъдеще на страната ни. Искам оставка на правителството, категорична оставка на министъра на вътрешните работи заради ексцесиите снощи в София и днес в Бургас, оставка на главния пркурор на България“

 

„Тук съм за по-добро бъдеще на децата ни. Ново правителство и оставка на сегашното, защото иначе трябва да емигрираме.“

 

„Правителството не се справя добре. Не виждам нищо да работи правилно в държавата“.

 

„Протестирам в подкрепа на това българската природа да бъде на народа. Искам да бъдем свободни и да ходим спокойно на плаж без някой да ни слага бариери на пътя, защото това е народно богатство.“

 

Националните медии обаче не съобщават за протести в други места на страната, въпреки огромният си човешки и технически ресурс. Протести има още във Варна и в Русе.

На протеста в София пък нервни софиянци нападнаха екипа на една от най-мразените теливизии – „Канал 3“ на депутата от ДПС Делян Пеевски. Хората на олигарха били обиждане, блъскани и замервани с бутилки, заради провокативните им въпроси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ