Какво става? Новият Цветанов на Бойко: Гешев вън от политиката!

7 Dni Bulgaria12.07.2020
Иван Гешев

„Не намирам нищо скандално в това, че два кабинета в президентството са претърсени. Това не може да бъде посегателство върху демокрацията, нито пък опит за държавен преврат. Драматизирането от страна на г-н Радев за това, че негови служители са разследвани е изключително смешно и лековато“.

Това коментира в предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви политическият анализатор Георги Харизанов.

По думите му държавният глава съвестно изпълнява задачата си да има война между институциите.

„С такава политическа задача той влезе в политиката, макар и доста случайно. Четвърта година Румен Радев не се отклонява от правата партийна линия, която е посланията на БСП да бъдат изговаряни от една по-висока трибуна“, каза още Харизанов.

„Все повече ми се губят логическите аргументи в полза на това да не заподозря президента в една уйдурма с ДПС, тъй като има доста доводи в подкрепа на тази теза“, допълни той.

Според Георги Харизанов прокуратурата се изкушава да е участник в политическия живот.

„Все по-често главният прокурор Иван Гешев и мнозинството във ВСС стоят с единия крак в политиката, където нямат никаква работа. Колкото по-бързо г-н Гешев и хората около него се извадят от този разговор, толкова по-добре за всички. Работата на прокуратурата в крайна сметка е да установява престъпления и да повдига обвинения. За проблемите на хората по места трябва да се грижат политиците, а не главният прокурор“, смята Хариазанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ