Звезда на БНТ: Падане на Борисов е успех на полувремето! За победа в мача ни трябва Пеевски

7 Dni Bulgaria12.07.2020
марио гаврилов

Уволненият от БНТ само преди два месеца топ-журналист Марио Гаврилов направи на нищо националната медия. Но преди това съсипа всички от Борисов до Пеевски.

„Падането на Борисов ще бъде само победа на полувремето. Победа в мача изисква изчезването на Доган, Пеевски, Гешев и всичките им подлоги на властови позиции. А титла в шампионата означава така да си променим общественото устройство, че никога повече подобни персонажи да не влизат в живота ни. Никога! Не забрявайте, че икономическата и медийна власт си остава у тях“, категоричен е Гаврилов.

„Така се случи, че в „нощта на белия автобус“ през 2013-а година цяла нощ бях водещ на отразяването по БНТ на случващото се около парламента. Нищо героично, просто се паднах дежурен. Излязох в ефир в 22 часа вечерта и откарах на живо до 6 сутринта, когато дойдоха от сутрешния блок. Тогава протестиращите не пропускаха БНТ и ни аплодираха пред сградата при всеки протест. Тогава назначеният да разгроми БНТ Кошлуков беше в обслужващата ТВ7. Кръв ми капеше от сърцето снощи като гледах клетото състояние на „По света и у нас“, пространството, в което преминаха 20 години от живота ми – от стажант до водещ. От блестящата марка е останало само черупка без съдържание – включваха се със закъснение от около 30 минути от събитията, мъчителен диалог в студиото, репортерите даже не можеха да вдянат защо протестиращите не ги харесват. Изключително напомняха инсталираните на Росенец полицаи. За съжаление, в БНТ виждам все по-малко лица, които да нарека колеги. кошлуков успешно изпълни мисията да обезличи обществената телевизия и да я превърне в прислужник. Така е свикнал от ТВ7. И още един показателен детайл – в онази нощ на 2013-а тогавашният генерален и програмен директор на БНТ помагаха до нощите на колегите в апаратната като обикновени редактори. Снощи, докато държавата се рутеше, а БНТ се излагаше, сегашният генерален директор, крайно загрижен за остатъците от достойнство на БНТ, беше на опера. Жалко!“, гневен е Гаврилов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ