Протестът на силиконовите ц.ци успя! Край на забраната на Бойко да влизаме в…

7 Dni Bulgaria12.07.2020
18

„Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство“. Това заяви на брифинг зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

На срещата в здравното министерство са дискутирали въвеждане отново на събития тип сватби, групови събирания, семейни събития и провеждането им при спазване на утвърдените мерки – дистанция от 1.5 метра и спазване на всички правила за дезинфекция и физическа и социална дистанция. Представителят на министерството заяви, че при настъпване на промяна в показателите, всички следващи промени ще се правят при условия на съгласуване и обсъждане с браншовата асоциация.

„Това, което целим, е да наблюдаваме ежедневно ситуацията в страната. Ангажиментът, който поеха хората от асоциацията беше, че всички посещения и дейности, които се разрешават ще бъдат организирани при строг контрол от тяхна и от наша страна“, добави представителят на МЗ, цитиран от БГНЕС.

„Нашият бранш е единственият, който е затворен със заповед на министъра. Изготвихме мерки, представихме ги и нашите заведения, в които са инвестирани много пари, не са развъдник на зараза, спазват се много мерки. В момента по улиците повече хора се събират без да се спазват мерките“, заявиха от браншовата асоциация и добавиха, че над 50 000 души са си загубили работата, след това са работили 3 месеца и отново са си я загубили. От асоциацията са убедени, че е безопасно да се посещават нощните заведения в този вариант, който сега е подготвен.

Заповедта за отварянето на нощните заведения влиза в сила от утре.

Припомняме, че вчера на протест-дефиле по жълтите павета минаха част от силиконовите изкушения на поп-фолка. Те искаха точно това, което днес реши министерството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ