БСП към ГЕРБ: Да проведем избори

Парламент

Червеният депутат Георги Свиленски заяви, че парите от Дубай са в чекмеджето и се пазят с пистолет до главата. Валери Жаблянов не е съгласен, че БСП подкопава парламентаризма. Надявам се това да е вашето чистилище, коментира социалистът.

Червените защитавали законността и реда, по думите му. Кой струпа барута, господин Биков, попита социалистът и сам си отговори, че барутът е струпан от ГЕРБ. Дълбоката социална несигурност вадела хората на протест. Осъждаме нападението над парламента, обяви Жаблянов, но се обърна към герберите със съвета: „Ориентирайте се в политическата обстановка.“

„Осъждаме нападението над парламента и няма как да не го осъждаме. Във всяка една такава социална ситуация има всякакви хора, всякакви интереси, но те не могат да бъдат клеймо върху справедливия нормален ход на българските граждани. Съветът от нас към вас днес – от препатили към малко патили или непатили. Стъпете върху Конституцията, върху парламентарната република, да проведем честни избори, нека народът да си каже“, призова Валери Жаблянов в декларация от трибуната.

„Да отстояваме съвместно демокрацията и да пазим българската държава. Да проведем избори, защото вашето време изтече“, каза бившият зам.-председател на НС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ