Истината за смъртта на Николай Щерев, оставя две деца сирачета

Катрин Тасева, Николай Щерев

Бившият национал по борба Николай Щерев, който почина миналата нощ вследствие на усложнения от коронавирус, остави две дечица сирачета. Близо месец синът на големия треньор Симо Щерев се бори за живота си, но въпреки здравия му организъм и спортен дух не успя да спечели последната си битка срещу опасния и смъртоносен противник.

Ники имаше големи планове за бъдещето си. А в него присъстваше златното момиче на художествената гимнастика Катрин Тасева. Любовта помежду им пламна с огнена страст през 2018 г., но след няколко месеца се разделиха. В края на същата година обаче дадоха втори шанс на връзката си, а около Нова година дойде и предложението за брак, което грацията прие. Плановете им бяха да се оженят след Олимпиадата в Токио това лято, която бе отложена заради коронавирусната пандемия.

Най-изненадващо обаче през март се разбра, че двамата са развалили годежа си. Николай преодолял тежко раздялата с Катрин. Още повече, че именно нейната любов му даде стимул да се върне отново в борбата, след като преди 7 години се отказа. Дори бе наддал до 160 килограма, но заради гимнастичката бързо влезе във форма.

Преди Катрин Тасева да превзема сърцето на бореца, само още една се е застоявала дълго там. Това е майката на двете му деца. По-голямото е момче, а по-малкото момиченце. С дамата, която не е известна в публичното пространство, Николай Щерев имаше брак. Преди време обаче двамата се разведоха официално.

Ники Щерев обичал до безумие децата си, а те били слабото място и на дядо си – един от символите на българската борба, Симоен Щерев. Децата живеели при майка си, но редовно баща им ги взимал при себе си.

„Симо много се гордее с внуците си, общо четирима – две от Ники, и две от другия си син Мони. Николай беше много весел човек, позитивен, забавен. Имаше страхотно чувство за хумор, беше душата на компанията“, споделят близки на семейството.

Синът на Ники дори вече започнал да се увлича по борбата и искал да продължи славната фамилия Щереви.

Смята се, че борецът се е заразил с коронавируса на морето. В продължение на две седмици той неглижирал вируса, като с днешна дата именно това несериозно отношение се оказва фатално за живота му. Николай постъпи във Военно-медицинска академия в критично състояние, той бе интубиран. В последствие имаше известно подобрение в състоянието му. След завръщането си от Черноморието, Щерев предаде вируса и на баща си, и на майка си, но те успяха да се справят с него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ