Румен Радев: Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността

Румен Радев

„Има народи без правителства, но няма правителства без народи”, каза още той.

„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността“.

Това обяви президентът Румен Радев в Пловдив.

„Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото“, каза той.

Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. „Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, посочи Радев.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Това е прегрупиране, късно е за това – нито познавам този Шиши, Доган, нито Божков, друг е раздавал обществените поръчки за милиони.“, каза още той. И допълни: „Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат“.

Запитан дали е готов евентуално да състави служебен кабинет, Румен Радев отговори: „Засега не коментирам, аз на всичко съм готов“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ