Кедъра: Да не би Пеевски, Доган, Борисов и Кошлуков да имат нотариален акт за БНТ?

Камен Алипиев

“Нашата подписка продължава да събира нови последователи, над 950 имаме вече. Може би до края на седмицата ще се появят още повече. Ще се опитаме да сезираме СЕМ и Комисията по култура и медии в Народното събрание. Опитваме се втора вечер да организираме протест пред БНТ, който да предизвика нашите колеги вътре да отпуснат душата си и да излязат смело, да разберат, че този протест е за тях, а не защото ние сме реваншисти и искаме да се върнем на бял кон в телевизията. Така поне смята Кошлуков, който ни обвини в две интервюта, че не сме достатъчно кадърни да си намерим работа на друго място“. Това заяви в предаването “ЕвроДикоФ“, излъчващо се по ТВ Евроком, спортният журналист Камен Алипиев-Кедъра. Думите му са по повод протестните действия срещу генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, на който мнозина общественици искат оставката.

Алипиев бе категоричен, че иска БНТ да е свободна, без хора, които се притесняват за работата си. “Надявам се хората да ходят по-често пред БНТ. През 2013 г. минаваха пред БНТ, за да ръкопляскат, а не да искат оставка. Палачинката се обърна, къса ми се сърцето. Аз стоях толкова години там, защото имах чувството, че изпълнявам мисия, правех нещо, което ми е на сърце. Много хора, които са фактор в българското общество подкрепиха тази подписка“, заяви Кедъра.

„Махането на хора като мен, Мария Стоянова, Горан Благоев, Марио Гаврилов, Боряна Пунчева и много други, това са сигнали към хората вътре – ако не слушате и си позволявате да говорите много, ще се случи същото и на вас. Ние искаме смелостта, позицията на нашите колеги, да бъде показвана по някакъв начин и имаме принципни изисквания, които цялото общество трябва да има към националната медия“, коментира Камен Алипиев.

“Днес (б.р. вчера) една колежка от телевизията ни попита “Да не би ние да имаме нотариален акт за телевизията?“, а аз я питах да не би Делян Славчев Пеевски, Ахмед Доган, Бойко Борисов и Емил Кошлуков да имат нотариален акт за БНТ“, каза в заключение той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ