Антон Златанов, СДВР: Запазете протеста мирен

Протест

Основната тема на брифинга са призивите са протестите от утре, нашето послание е следното: да се запази протеста мирен, да се направи така и от организаторите и от протестиращите. Това каза на брифинг зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

„За да се взимат държавни решение, трябва да се работи, нека има протестиращи, но нека е в рамките на закона. Полицията е там, за да осигури нормалното функциониране на институциите. В тази връзка наблюдаваме призивите и сме взели необходимите действия. Запазете протеста мирен, оставете институциите да функционират, полицията е там, за да пази държавността и демокрацията, независимо кои са ръководителите. Имаме нужда от диалог с протестиращите.

Отново призовавам организаторите мероприятията да се заявяват в Столична община и да бъдат в светлата част на денонощието и предварително да бъдат съобщени местата за протести. Ние сме деполитизирана структура, следва да запазим правата на всички граждани“, каза още той.

„Основното е, че гражданите, които трябва да дойдат на протест, не трябва да слушат призиви да се нарушава закона и мира“, каза комисар Златанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ