Става страшно в центъра на София: полицията барикадира Парламента, стачката превзе пъветата

7 Dni Bulgaria20.07.2020
протест

Протестрищите срещу правитеството спазиха заканите си за по-радикални действия от днес. Преди малко те спряха движението пред парламента.

Хората, които стават все повече, викат ”Оставка” и ”Мутри вън”. Някои от тях държат червен картон в ръцете си. Недоволството от мафиотското управление ескалира, съдейки по техните скандирания. Полицейски кордони не позволят на протестиращите да стигнат по-близо до сградата на НС. Те обаче успяха да се преборят за място на жълтите павета

Първоначално хората започнаха да правят опити да спрат движението по жълтите павета, като тръгнаха непрекъснато да пресичат пешеходната пътека. Все пак колите намираха начин да минат, но само до едно време.

Пространството около паметника продължава и в този момент да се запълва с все повече хора. Първите автобуси, които  докараха част от депутатите, които бяха силно освиркани. Чу се първия звънец. в пленарната зала.  В същото време  протестиращите са все по-близо до парламента. Движението вече е блокирано за автомобили.

Служебният вход на Народното събрание е със засилена охрана, така че и пиле не може да прехвръкне. Периметърът е блокиран с полиция и жандармерия. „С действията си показваме, че нямаме намерение да си тръгнем“, „Взели сме си книги. Ще четем, докато цялото правителство не си тръгне“, казаха хората.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ