Осъдиха депутатът от ГЕРБ, който рекетираше суджук за Бойко! Ето присъдата му

живко мартинов

2 години условно с четири години изпитателен срок получи бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който бе обвиняем по така наречената афера „Суджукгейт“.

Той е виновен за това, че от февруари 2011-а до ноември 2011 година той е принудил бизнесмена от Добрич Антон Проданов да му достави 1 тон суров суджук за 8070 лева, като използвал репликите: „Гледай суджука да е пак така хубав като предишния“, „Ако не ми доставиш суджука, ще ти съсипя живота когато реша“ и други подобни закани. Оправдал се, че суджукът бил за Бойко Борисов.

Съдът обаче го оправда, че е изнудвал бизнесмена за 30 кг телешка пастърма и 30 кг филе Елена.

„Суджукгейт“ гръмна преди години. Според обвинението между 2011 и 2013 година Живко Мартинов четири пъти изнудвал Антон Проданов за общо 4 тона суджук. Колбасите били предназначени уж за премиера.

Съдът посочи днес в присъдата си, че има много противоречиви факти и се позовава на показанията на други трима свидетели.

Така също съдът изтъкна, че има много смегчаващи вината обстоятелства, като например, че преди 10 години Живко Мартинов е имал безупречно поведение – затова му беше и променена мярката за неотклонение от 20 000 лева гаранция в подписка.

Присъдата не е оканчателна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ