Продължава вземането на проби за наличие на чума по животните в Ямболско!

Чума животни

Продължава вземането на кръвни проби за наличие на чума по дребните преживни животни в 36 населени места на Ямболска област. Днес трябва да бъдат взети и втори проби от стадото в Болярово, в което две животни са реагирали положително при първото тестване, съобщава БНР.

Не е посочен час, в който ветеринарите ще влязат да вземат втори кръвни проби от овцете на Тодор и Ана в град Болярово. Не е ясно и как те ще реагират въпреки решението още от преди две седмици от животните им да се вземат 51 кръвни проби, за да се докаже или отхвърли наличието на чума в стадото. До момента собствениците отказват да допуснат ветеринари, пред стопанството им има и протестиращи. Искането им е да се представят протоколи с резултатите от първите проби и се съмняват от манипулиране на вторите изследвания.

Кръвни проби се вземат от всички стопанства в крайграничните общини Елхово и Болярово, както и в три села на община Стралджа. Извършват се и клинични прегледи на животните.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ