Защо затварят подлеза на „Гладстон“ в Пловдив за цели 4 месеца?

Ремонт

С ударни дози спокойствие трябва да се заредят шофьорите в Пловдив за следващите месеци. От днес за движение се затваря подлезът на ул. „Гладстон“ под Централна поща. Трафикът по тази възлова градска артерия се спира до 30 ноември в участъка между кръстовищата с улиците „Преслав” и „Петко Д. Петков“. Маршрутът на автобусите по линиите №10 и 66 се променя, предупредиха вчера от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Рейсовете ще обикалят по бул. „Шести септември“ и „Източен“.

Ограниченията, за които кметът Иван Тотев беше предупредил още преди месец, се въвеждат заради ремонт на подлеза под Пощата. Съоръжението е в тежко състояние, от години по стените му се стичат вади, осветлението изгаря постоянно и строителите на „Драгиев и ко“ вече започнаха да работят на източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“, който е част от транспортното съоръжение. В подлеза вчера бяха започнали да слагат заграждения. Пешеходните тротоари също ще бъдат завардени, за да не падне нещо върху минувачите по време на ремонта, пише marica.bg.

Най-директните обиколни маршрути са по булевардите „Руски“, „Христо Ботев“ и „Васил Априлов“. Задръстванията са неизбежни, макар че през август трафикът в Пловдив по традиция намалява.

Добрата новина е, че от утре градският транспорт тръгва по бул. „Шести септември“, чийто ремонт в участъка от моста на Адата до Цариградско шосе продължи точно две години. Автобусни линии №6, 22 и 26 възстановяват маршрутите си, както са били и преди пътят да бъде разкопан. Заради строително-ремонтни работи, които все още не са приключили окончателно, се открива временна автобусна спирка в западното платно на бул. „Шести септември“ до магазин „Вис Виталис“, съобщиха от транспортното предприятие.

Автобусите по линия 116 също се завръщат на бул. „Шести септември“ в участъка от бул. „Източен“ до ул. „Владая“. Булевардът е с нов асфалт, кръгово кръстовище с ул. „Владая“ към Столипиново, с двупосочна велоалея, нови тротоари и осветление. Изцяло е подменена цялата подземна инфраструктура. Ремонтът е финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие, от която Община Пловдив тегли заем в размер на близо 30 млн. лева за четири пътни обекта. Поръчката за около 7 млн. лева е възложена на фирма „Щрабаг“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ