Извънредно! Прокуратурата разследва смърт на родилка в Плевен

umbal-pleven_0

В Плевен продължават проверките за причините за смъртта на 39-годишна жена, починала при раждане в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“. Прокуратурата образува досъдебно производство. След планирано секцио в университетската болница жената изненадващо е починала, а бебето й все още е в кома, пише Топ Новини.

Сигнал в прокуратурата подал съпругът на починалата жена, заяви окръжният прокурор Ваня Савова. „Към настоящия момент не може да се каже има ли виновно поведение или не“, каза тя. По данни на близките на починалата ден преди операцията медицинските прегледи показали, че е напълно здрава.

Говорителят на Многопрофилната болница за активно лечение Момчил Цветков уточни, че е назначена проверка. „До момента не е подадена жалба от тях до ръководството на болницата, но тя веднага е разпоредила проверка. Направена е аутопсия, от която се чакат резултатите. Трябва технологично време и вече специалистите ще кажат какво се е случило, тъй като не може да обяснят лекарите какво е станало. Борили са се за живота до последно реаниматорите. Най-добрите са били, но не са могли да овладеят положението. Изчакваме резултатите от аутопсията, тъй като патоанатомите са тези компетентни лица, които могат да кажат какво, всъщност, е станало. Иначе, отделно вече си има проверка и изчакваме в момента. Бебето е в тежко състояние, като първия ден е било в много тежко състояние, докато днес вече е с по-добри медицински показатели.То е настанено в болницата и лекарите правят всичко възможно за живота му“, съобщи Цветков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ