Бивш министър на културата хвърли бомбата: България си отива!

Петър Стоянович

В България населението има трайния навик, когато нещо не съществува, то да не представлява проблем, надяваме се, че номерът ще мине. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на културата Петър Стоянович по повод пожара в Царските конюшни.

За нас остава въпросът дали ще останем при конкретния случай или ще погледнем по-глобално, добави Стоянович.

Когато си отидат 50 или 500 тютюневи складове или конюшни, тогава си отива България, подчерта той.

Хората, които се занимават с духовната сфера, в малка степен имат лично и сърдечно отношение към културното ни наследство. Трябва да се захванем и да променим нещо много сериозно в практиката и в органите за надзор. Трябва да има едно надпартийно съгласие, над дребнотемието, как да се направят тези неща, къде в законодателството да се заложат и как да има последващ контрол, заяви Петър Стоянович.

Трябва да се върви с моркова и тоягата и санкциите за собствениците на тези сгради да бъдат изключително строги. За да можеш да изискваш от тези хора, трябва да ги стимулираш, като например им намалиш данъците за определен период от време, добави Стоянович.

По думите му трябва да има пълно преразглеждане на списъка с паметници на културата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ