Канна Рачева се опита да замаже грандиозния гаф от снощи: Гледайте bTV новините!

канна рачева

„За протести в чужбина не знам, ще си измисля“. Това призна снощи в ефира на БТВ репортерката Канна Рачева. Репликата ѝ бе изпусната в централната емисия новини на телевизията. Рачева не знаеше, че е в ефир и говореше с редакторите си, които ѝ диктуваха в слушалката – явно да каже, че имало протести и в чужбина. Това „взриви“ социалните мрежи и провокира стотици гневни коментари за това в каква лъжа живеем и че, не случайно сме на 111 място по свобода на словото.

Рачева опита да даде обяснение на изцепката си в профила си във Фейсбук. Там тя написа:

„По време на жива връзка често не знаем как да си завършим изреченията, чакаме информация до последно. И тази вечер, докато се уточнявах с продуцента, не знаех никакви подробности за протестите в Централна и Западна Европа и нямах идея какъв ще е финалът на моята жива връзка. Това са нормални, всекидневни ситуации в нашата работа. Разбирам как може да са прозвучали думите ми, но вярвам, че не се налага да обяснявам дали „си измислям“ информация или не…
Гледайте bTV Новините, за да прецените сами, а не на базата на чужди интерпретации.“

Самият пост предизвика и бурни реакции. Едни се опитваха да я защитят, а други открито ѝ се подиграваха.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ