Адвокатът на Даниал, който наръга 15-годишен в „Надежда“, разкри нови подробности около нападението…

1533014959-ds

„Така както подходихте вие с анонса, по същия начин подходиха прокуратурата и съда при гледането на мярката. при тях обаче е оправдано, защото всичко при тях е на много ранен етап. Момчето се казва Даниал Бейгберди, той е с ирански произход, родено е в България“. Това каза в ефира на bTV адвокат Ивайло Абаджиев, който се е заел със защитата на момчето, което през миналите дни наръга с нож в корема свой съученик заради публикации на гей колажи в мрежата,

„Наистина видях дете, това, което го пускате като анонс, не е съществено. То показва, че той наистина е едно дете. Който е тръгнал да убива, кой ще го разказва после?“, каза адвокат Арабаджиев, коментирайки клипа в който Даниал признава за нападението пред свои приятели.По думите на адвоката, в продължение на почти цялата учебна година момчето е било тормозено от своите ученици – вербално, от колажи с хора, изпълняващи гей действия. Бил е наричан педераст, джихадист, заради иранския му произход. „Никой не е взел мерки. Мерките трябвало да бъдат взети от възрастните. Може би родителите са неглижирали нещата“, добави защитникът.

„Всеки, който има деца знае, че има обиди между децата. Те (родителите) са искали вече да сменят училището. Искали са да изкара годината,. Има данни и че в училището са знаели, че има някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали внимание. Ден преди инцидента е имало отново публикация на момчето в непристойни пози“, каза още Абаджиев.

Той подчерта, че момчето е искало да разговаря със своите връстници, след това е искало да се сбие с тях, за да се реши проблемът, но и срещата за бой не се е получила.

„Той не е рядко агресивен за възрастта си. Прокурорът не е казвал такова нещо. Наистина става въпрос за едно дете. Когато той е отишъл там, той е видял брата на момчето. Казал му е брат му да слезне. Който е тръгнал да убива, няма да си вика свидетели. Той е искал да покаже ножа, да ги изплаши и те да спрат с гаврите“, уточни Абаджиев.

Адвокатът разкри още подробности от самия инцидент. „Единия му казва: Нали си мъж, какво си дошъл с този нож. Тогава в главата на момчето какво се случва. Той се е страхувал, че отново ще напишат лош коментар, че не е мъж. Това е много опасно, защото те са в такава възраст, в която съзряват като мъже“, каза Абаджиев.

Той ще си понесе отговорността. Що се отнася до клипа, в който момчето разказва за нападението и мотивите си, адвокатът каза, че не е бил в час и не е знаел какво прави с този разказ на видеото.

„Те са застанали срещу него защото той е жертва. Всеки нормален човек при вида на нож тръгва да бяга. Даниал е казал, че пак иска да бъде приятел с наръганата жертва. До миналата година те двамата са били такива“, каза още адвокатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ