Министър на Бойко: Грехота е протестиращите да пречат на хората да си прибират реколтата

десислава танева
Народът решава. Но не 10, не 20, не 10, не 10 000 души. А цялото общество. Неприятно е това, което виждаме. Блокира възможността за нормален живот на всички граждани, при положение, че след няколко месеца ще има избори. Не смятам, че това е форма на граждански диалог. Не смятам, че институциите не трябва да си говорят помежду си.

Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева.

„Властта произтича от народа. Той решава и се поризнася на избори, независимо кога има такива. Всеки, който има амбиции, че може да е добър управленец, трябва да представи програма“, посочи Танева.

По думите на земедемския министър блокадите причиняват изключително неудобство. Блокира се възможността за нормален живот.

„Избирателите ми ме питат защо се позволява да се ограничава нормалната работа на фирмите, хората. Хората, които работят, прибират реколта… Това е най-нормалният въпрос на всички работещи. Оставяме да се слага кой каквото и където поиска. На практика се пречи на всички останали хора. Няма нищо интересно в това, най-нормалното е. Не разбирам защо сте изненадани, че хората ме питат защо това се случва…“, посочи Танева.

Земеделският министър коментира и казуса с отровените след водопой крави. Заради случая стана ясно, че водите на р. Марица са били отровени с нитрати и нитрити. Много населени места бяха оставени без вода.

 

„Днес е преведено обезщетението на фермера, чийто крави бяха отровени след водопой“, посочи Танева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ