Трагедията е огромна! Родителите на починалата родилка проплакаха: Лекарите убиха детето ни! Тя беше здрава…

починала родилка

Трагедията в семейството на родилката от Плевен, която почина по време на планирано секцио е огромна. Майката и бащата на жената са неутешими, но намират сили да разкажат за ужасяващите мигове, когато са очаквали да им се случи най-щастливия ден в живота им, да им се роди внуче.

„Секциото беше планирано за 9:00 часа сутринта, към 9:20 операцията още не беше започнала. Малко след това излезе една сестра в коридора и говореше на останалите събрали се, че ще има забавяне, защото има планирано секцио и има проблем с упойката. Смъртта е настъпила в 9:30 часа, детето е било в мъртвото тяло без кислород 10 минути. Когато ни помолиха да слезем долу да я видим я пипнах, беше студена, нямаше нито маска, нито нищо“, разказва през сълзи майката на починалата родилка през сълзи.

Баща й потвърждава, че тя никога не е боледувала, дори й зачервено гърло не е имала по време на бременността. Имала е няколко операции през живота си, дори с пълна упойка, но проблеми никога не е имало. „Отиде си здрава и права“, ридае бащата на родилката.

Последните й думи, които е споделила с майка си е, че е притеснена от анестезиоложката, тъй като била възрастна и й нямала доверие. Зетят на починалата жена се закани да изиска всички камери от болницата, за да се види ясно какво се е случвало.

„Това е убийство. екипа е подбран, защото й е казано, че 900 лв. струва раждането. Бебето е в критично състояние, не могат да гарантират нищо. Това е убийство“, категорични са почернените родители.

Съпругът на жената Владислав Якимов, заяви пред Нова телевизия, че никой не дава никакви обяснения. „Лекарите започнаха да говорят несвързано и паникьосано… Белодробна емболия, съпругата ми беше напълно здрава, нямаше никакви алергии. Цял живот е с ниско кръвно, казват че е починала от хипертония. Това е обяснението с което си изтриват ръцете, не е починала в интензивно отделение. Искат да кажат, че е починала там, за да си измият ръцете, за да си прикрият грешката, но тя беше студена когато я свалиха долу“, разказва за огромната трагедия Владислав.

Бебето все още е в критично състояние и в кома, ако се събуди, бащата е уверен, че ще бъде увредено.

Пиарът на болница УМБАЛ „Д-р Георги Странски” пък заяви, че се очакват резултатите от аутопсията, проверката на прокуратурата и всички здравни органи и, че нямало да оставят така нещата и ще разнищят този случай.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ