Лидер на ВМРО: Никой ремонт на кабинета няма да е достатъчен, ако от него не излезе Борисов

7 Dni Bulgaria01.08.2020
Искрен Веселинов

Коалицията е стабилна, обществото е нестабилно. Това заяви в ефира на Канал 3 заместник-председателят на ВМРО и част от Обединени патриоти Искрен Веселинов по повод националните протести в страната.

,,Президентът излезе и заяви, че иска оставки, после добави цялото правителство и парламента. Още чакаме да уточни кои са мутрите във властта. Аз лично не се припознавам като мутра, въпреки че имам необходимите килограми. Мутрите бяха от едни други години, а пък ВМРО никога не е участвало в ограбването на народа“, подчерта той.

Възможно е правителството да падне, въпросът е обаче дали това би било полезно. Част от исканията на протестиращите са разумни и възможни, като например исканията за въвеждане на образователен ценз, за машинното гласуване, за разделението на властите, коментира Веселинов.

,,Имаме негодувание, което има своите причини и на тях може да се търси решение, но оставката не решава нищо. Не желаем отново да получим управление от БСП и ДПС“, посочи още депутатът.

Това са единствените протести в последните 30 години, в които не участвам. Тук има общо негодувание, а не конкретен проблем. Това е поколенчески бунт, какъвто впрочем сваля де Гол във Франция от власт. Такъв феномен има при нас. Имаме едно младо поколение, което не се идентифицира със старата политическа класа и иска нова политическа класа, обясни Искрен Веселинов в предаването „Офанзива“.

,,Никой ремонт на правителството няма да е достатъчен, ако от него не излезе Бойко Борисов. А еволюционна промяна може да има тогава, когато полюсите са съгласни да постигнат някакъв консенсус. За Румен Радев е ясно на кой политически полюс е“, отбеляза Веселинов и допълни, че ако се стигне до предсрочни избори, ситуацията би била най-благоприятна за същите тези, които сега са на власт, тъй като хората от площадите не разполагат със свой политически изразител.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ