Майка от протеста: Сачева е Валери Симеонов в пола! Тя и МВР са срам и позор!

деница сачева

Чудя се как социалният министър Деница Сачева и платените НПО-та имат очи да се хвалят с неща, които ние сме постигнали с нашите кървави сълзи. Още повече се чудя как полицията манипулира и не казва и думичка за насилието, което упражни върху нашите деца.

Това каза пред Фрог нюз Вера Иванова, една от майките на „Системата ни убива“.

На брифинга на СДВР чухме такива лъжи, че все едно разказваха не за блокадата ни тази нощ, а за някое друго събитие. Първо няма как да ни изкарат потенциални провокатори за протестиращите от „Орлов мост“. Видя се, че хората там не само ни аплодираха, но и цяла нощ ни пазиха. Не споменаха и дума за проявеното към децата ни насилие, сякаш това е нещо нормално за тях.

След брифинга на СДВР срещу нас, бе организиран и брифинг на Деница Сачева. За нас тя е втори Валери Симеонов в пола. Как не се посвени да се хвали с неща, които са постигнати благодарение на нас, на годините протести и на кървавите ни сълзи. Как даде съвест на платените НПО-та да се хвалят също с нашия труд. Искам да кажа истината, а тя е, че именно те бяха против Закона за личната помощ, за който ние се преборихме. Именно те гласуваха „Не!“ на националния съвет и тогава майките плакаха дълго. Ние не можем години да се приберем от улицата, за да се преборим за малко достоен живот на децата ни. НПО-та бяха против нашия Закон, а сега се хвалят с него. Срам и позор е това!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ