Световното по футбол прецакало сезона! Туристическият бранш се надява на септември

Плаж

Септември ще спаси сезона край морето тази година. Това са очакванията на туристическия бранш у нас заради дъждовното време това лято.

Туроператори от Варна очакват по-ниски цени на хотелите и макар да се надяват на ръст на туристите, той със сигурност ще е по-малък от 2017 година.

Заради Световното първенство по футбол хотелиери по Черноморието са отчели спадове в посещенията на чужденци, докато дъждовете не са повлияли съществено на организираните туристи. Увеличение на гостите се очаква през септември.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Така че, като цяло се очаква един мъничък ръст, от порядъка на 4-5 % на нощувките, съответно на приходите е малко по-голям.

Тази година туристите от Полша, Чехия, Словакия и други източноевропейски страни са се увеличили.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: За тях съотношението качество-цена е най-благоприятно.

Очаква се броят на туристите от Германия да бъде като през миналата година. Според анализатори, една от причините е, че немците преоткриват Турция като дестинация.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Ръстове ще има малки на британския пазар, на френския, на скандинавските пазари.

Хотелиерите и ресторантьорите по морето очакват сравнително успешен туристически сезон. По данни на Министерството на туризма само за първите пет месеца на годината приходите от чужди туристи са повече от милиард и шестотин милиона лева, пише „Кросс“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ