Битият на сбирката на ГЕРБ бил стажант в МС при Бойко Борисов, качи гол Витоша на 31.12.

8

„Жена със синьо сако се намесва при случаите на насилие при Полина Паунова, Генка Шикерова, Нестор Арсенов и при мен. Има и поне един друг господин с подобно облекло на събитието“. Това написа в профила си във Фейсбук Кирил Радев.

Радев, който преди години е бил стажант в Министерски съвет и кандидат за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина, директно заяви, че „биячите“ следвали нейните инструкции.

„Коя е тази жена? Дали тя е служител на НСО? Дали тя е служител на охранителната фирма? Защо биячите, които ГЕРБ твърдят, че са платени, следват нейните инструкции?“, пита Радев.

Самият „бит“ е изключително колоритна личност. Той сам лансира кандидатурата си за шеф на ДАБЧ по време на втория кабинет на Борисов и събира петиция в своя полза.

„С настоящото писмо изказваме подкрепата си за Кирил Радев, кандидат за позицията Председател на Държавната Агенция за Българите в Чужбина. Обръщаме се към Вас като активни граждани и  като представители на различни организации на българи, живеещи в чужбина. Ние следим развитието на казуса с ДАБЧ и настояваме да бъде направен възможно най-добрият избор, като той не е в нечии личен, партиен или тесен групов интерес, а в полза на българите в чужбина и на цялото българско общество“, пишат петиционерите.

Неуспешната кандидатура за шеф на държавна агенция обаче далеч не е върхът на славата за Кирил Радев. Той успя да влезе във всички медии в първия ден на 2019 г., като се качи на Черни връх тънко облечен на 31 декември вечерта. В онзи момент той едва не издъхна.

„Тръгнах само по шорти и зимни планински обувки с грайфер, а в спортна раница носех доста неща, с които да се облека по-късно. Въпреки че беше до една степен предизвикателно, в изкачването ми до Черни връх нямаше нищо извънредно. То е в рамките на обичайния ми тренировъчен режим“, обясни тогава той пред „168 часа“.

Тогава виновни за поетия от него риск се оказаха хижарите, които бяха отстранени.

В момента Радев е във вихъра си на протеста. А предходната вечер дори отправя призиви да се иде на събитието на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ