СДВР: Докараха агитки с камъни, тази нощ в София трябваше да се лее кръв

2

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на „Орлов мост“, добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките“, коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е „време да полетят павета“. Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста., каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани, посочи той

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ