Пуснаха под домашен арест бияча, проявил агресия към журналист на конференцията на ГЕРБ

Денислав Станоев

Съдът постави под домашен арест бившият футболист Денислав Станоев, който на конференцията на ГЕРБ прояви агресия спрямо журналисти и протестиращи.

Съдебният състав мотивира решението си на база събраните доказателства и отчете реална опасност обвиняемият да извърши повторна престъпление – предвид ситуацията на масови протести в страната.

20-годишният младеж е обвинен в хулиганство по време на партийната сбирка на партия ГЕРБ миналата седмица.

Той беше заснет да проявява агресия, избутвайки телефона на журналиста Полина Паунова. На кадрите от събитието се вижда и как младежът бие протестиращи.

Пред съдебния състав той се извини и се разкая.

“Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост“, каза още Денислав.

От своя страна прокуратурата поиска прилагане на най-тежка мярка задържане под стража. Защитата от своя страна обясни, че в поведението на обвиняемия няма хулигански мотиви, а действията му са провокирани от нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти.

Има тридневен срок за обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ