София филм фест гостува на Кюстендил! Вижте какво може да гледате!

софия филм фест
София Филм Фест гостува за шеста поредна година в Кюстендил, от 10-25 август. Лятното кино ще бъде на Арката на пл. Велбъжд (ако дните се окажат дъждовни – филмите ще се прожектират в ЗАЛАТА на НЧ „Братство 1869”). Вход – свободен!

„София Филм Фест в Кюстендил“ се организира от Арт Фест/София Филм Фест и Община Кюстендил, с подкрепата на ИА „Национален филмов център” и веригата киносалони Europa Cinemas.

Програмата стартира на 10 август, петък в 21:00 часа с представяне на новия филм на Стефан Командарев „ПОСОКИ“ („Directions“, България-Германия-Македония, 2017), чиято премиера беше в официалната селекция на престижната конкурсна програма „Особен поглед“ в Кан миналата година. „Посоки“ ще бъде представен пред публиката в Кюстендил от сценариста на филма – Симеон Венциславов.

Второто фестивално предизвикателство за петъчната вечер (10 август) започва в 23,00 часа и е най-новия филм на унгарския режисьор Корнел Мундруцо – „ЛУНАТА НА ЮПИТЕР“ („Jupiter Holdja“, Унгария-Германия, 2017), номиниран за „Златна палма“ на най-престижния филмов фестивал в Кан.

Вторият фестивален ден е 11 август (събота), когато от 21,00 часа киноманите ще могат да видят най-новата творба с подписа на Шон Бейкър, режисьор-емблема на независимото кино в Америка! „ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА” („The Florida Project“, САЩ, 2017).

В 23,00 часа е старта на втората прожекция за съботната вечер на 11 август – предизвикваме киноманите с най-новия филм на Франсоа Озон „ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК“ („L’amant double“, Франция-Белгия, 2017). Историята, определена като жанрова смес между трилър и драма с еротични елементи.

„НЕЛЮБОВ“ („Loveless“, Русия-Франция-Белгия-Германия, 2017) на майстора-режисьор Андрей Звягинцев може да бъде гледан на 17 август (петък), с начален час 21,00 часа, като възрастовото ограничение за зрителите е да са над 16 години!

С втората прожекция в петъчната вечер на 17 август, начален час 23,00 – предлагаме среща с дебютната творба на Камен Калев, „Източни пиеси”.

„БЕЗ МИЛОСТ” („In the Fade“, Германия-Франция, 2017) на световноизвестния режисьор Фатих Акин, е предложение за съботната киновечер на 18 август, с начален час 21:00. Още една творба от миналогодишната специална селекция в Кан ще има шанса да се срещне с киноманите в Кюстендил – това е най-новият филм на френсия режисьор Мишел Азанависиюс „ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯТ: МОЯТ ГОДАР“ („Redoubtable“, Франция, 2017).

На 24 август, петък от 21,00 часа зрителите в Кюстендил ще може да се срещнат с филма, който спечели сърцата и Наградата на публиката на 22-рия София Филм Фест през март – „РАДИОГРАМОФОН” („Radiogram”, България-Полша, 2017) на Рузие Хасанова, като творбата ще бъде представена от част от екипа на филма.

Вторият филм, предвиден с начален час 23,00 за петък, 24 август, е носителят на „Златна палма“ за 2017 година – „КВАДРАТЪТ“ („The Square“, Швеция-Германия, 2017) на режисьора Рубен Йостлунд.

На 25 август, събота в 21,00 часа започва прожекцията на амбициозния нов проект на Вим Вендерс „Потапяне“ – филмът, който откри 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан. В програмата на „София Филм Фест в Кюстендил” сме включили за финал и интригуващата филмова история с режисьорския подпис на Ануп Сингх „ПЕСЕНТА НА СКОРПИОНИТЕ“ („The Song of Scorpions“, Швейцария-Франция, 2017).За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ