Български писател с кърваво разкритие: Ахмед Доган управлява държавата ни!

Ахмед Доган

”За 30 години, след всички мечти за свобода, равенство и братство, съвсем откровено мафията заграби държавата”. Това каза пред БНР писателят Калин Тодоров – автор на книгата ”Зад завесата на демокрацията”, за която заяви, че е изградена върху факти.
Според него мафията се е създала от три потока: „След 10-и ноември 1989-а година е имало масова чистка в секретните сили на държавата и те са останали на улицата. Вторият поток е от спортистите, подготвяни от държавата, но изпаднаха от трапезата ѝ и се самоорганизираха, но кукловодите ги централизираха. Третият е – изнесените от страната капитали, които се върнаха и с тях започна приватизирането на общонационалното богатство. Тези три канала се сляха и така се получи мафията“.

Тодоров коментира влиянието на личностите, управлявали България по време на прехода: „По различно време всеки от тях имаше някаква водеща роля. В началото това беше Андрей Луканов, след него на арената излезе Иван Костов, след него доведоха тук царя Симеон Сакскобургготски, след него Бойко Борисов. Но през цялото време зад кулисите движеше нещата Ахмед Доган. Той и още няколко скрити кукловоди са основната движеща сила на прехода“.

Доган е успял най-добре да се позиционира между различните ченгесарски структури и между руснаци и американци, каза писателят, като се позова на автентични разкази на запознати хора.

„Доган е бил посредникът между тези групи, затова той е определял движението напред“, обясни Тодоров.

По думите му една от тезите на книгата „Зад завесата на демокрацията“ е, че България е олигархия.

„От началото на годината наблюдаваме процес на разцепване на олигархията и война между двете части – олигархията, която разполага с властовите структури, се опита да ограби олигархията, която не разполага с власт. Най-неочаквано обвиняемият бизнесмен Васил Божков се оказа, че има „дупе“ да се изправи срещу държавата и това се случи. Тази война продължава и сега пред президентството“.

Според Тодоров Божков вероятно помага на протестите и вероятно „финансира нещо“, но протестът е обективен: „Той щеше да се случи и без Божков, но г-н Божков е късмет за протеста, защото има и кой да плаща“.

Калин Тодоров посочи, че Бойко Борисов е само едно от лицата на мафията: „Ако продължават хората да се борят да си отвоюват държавата, рано или късно това ще се случи“.

Писателят изрази мнение, че президентът Румен Радев е чист от зависимости, защото е дошъл отстрани и не е част от политическата класа, „а не защото е по-добър от другите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ