Зверство във Варна: Турист от Австрия нае Ренета за една нощ, откриха го мъртъв

Секс

Зловещо убийство, придружено с грабеж, се е разиграло в хотелска стая във Варна. Оказа се, че за случилото са виновни осъжданите 34-годишен Людмил и 43-годишният Радослав, които действали в комбина с 21-годишната проститутка Ренета. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

От там поясниха, че престъпната им схема – да дрогират, а после оберат даден мъж, е била прилагана и преди.

„С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста са задържани под стража за срок до 72 часа извършителите на грабеж, придружен с убийството на 35-годишен гражданин на Австрия.

Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като извършители на престъплението /по член 199, ал. 2, във връзка с член 198, ал. 4 от НК/ трима, сред които и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция. В ареста са 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М. и 21-годишната Ренета Н. И тримата са от Русе.

На 8 август тази година тялото на 35-годишния Мизгин Х. е намерено в хотелска стая във Варна.

След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж с австрийско гражданство, който следвал в Медицинския университет във Варна, е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския гражданин са открити в заложна къща във Варна, където са оставени от Людмил и Радослав.

Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причина за смъртта на 35-годишния студент, били дадени на Ренета от двамата й съучастници с цел да бъде упоен и ограбен след това.

Разследването по случая установява, че тримата не прилагат престъпната схема за първи път.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни.

Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел.

Предстои привличането им като обвиняеми и за държане с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо тримата обвиняеми.

Справка за съдимостта им показва, че Радослав е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби, Людмил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Ренета е неосъждана“, поясниха от Апелативна прокуратура – Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ