Полицията с нова акция срещу протестиращите, има арестувани

Полиция

Нова блокада в столицата късно снощи. Протестиращите затвориха кръстовището до Румънското посолство и организираха палатков лагер. Направиха и барикади от кофи за боклук, дървени палети, врати и гуми. Тази сутрин, малко след 5 часа, блокадата беше вдигната от полицията.

По време на протеста снощи не е имало арести, но при вдигането на блокадата днес са арестувани трима души, съобщиха от МВР. Те са били отведени в Първо районно, след което са били освободени.

Блокадите на „Орлов мост“, площад „Независимост“ и кръстовището пред Софийския университет остават.

„Време е и ние да започнем да действаме по-радикално, за да може да ни чуят. Ако дотогава не се случат едни определени неща, които искаме, а те са ясни – оставка на правителството и на Гешев, ще продължим с тези действия, даже и ще ги разнообразим“, каза Тихомир Василев.

Нови блокади имаше и в Пловдив. Снощи, протестиращите за първи път блокираха две кръстовища в центъра на града. Едната точка е при „Баня Старинна“, а другата при булевардите „Руски“ и „6-ти септември“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ