Адвокатката на Гриша Ганчев разсекрети истинския план на Бойко: Разджурква ситуацията

Бойко Борисов

Неистови усилия да разджурка още повече вече разджурканата ситуация, с идеята, че това може би ще го спаси от страна на премиера. Идеята за свикване на Велико народно събрание не е лоша.
Това заяви пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„За да се свика ВНС обаче е необходимо 2/3 мнозинство, а такова ГЕРБ няма, освен ако БСП не подкрепи това предложение“, отбеляза обаче още тя и отсече – Борисов и правителството трябва да подадат оставка без условия.

Според нея трябва да се върви към предсрочни избори, служебен парламент, към възможности за честни избори и „мнозинство в следващ парламент, било той велик или невелик, от конституционно ангажирани за промени депутати“.

„Трябва да бъде премахната фигурата на Великото народно събрание и вместо да ни пробутва премиерът всевъзможни творения на Дани Кирилов и кръг, ние трябва да си отпушим възможността за промени в Конституцията глава по глава, в рамките на серия народни събрания“, коментира юристът.

Следващият парламент накрая трябва да вземе решение за премахването на института на ВНС и на пречки, които възпрепятстват по-сериозни конституционни промени, каза още Татяна Дончева и допълни: Именно фигурата на ВНС пречи.

„Вече никой няма съмнение, че България няма да става монархия“, аргументира се Дончева.

„Има пиари и други, които го съветват, за да може да ритне топката в друго поле. Същевременно да печели време. Целта – оставка на Борисов, отстраняване на това правителство и оставка на Гешев не бива да бъде снемана“, подчерта Дончева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ