За ЧРД Каролев попиля двама зелени олигарси: Тези защо ги е срам да се оженят?

владимир каролев

Петко Ковачев от Институт за зелена политика и икономистът Владимир Каролев коментираха пред Нова телевизия решението на Върховния административен съд, който на първа инстанция отмени промените в Плана за управление на Пирин, които бяха приети от Министерски съвет. Според Ковачев, правителството е направило същата грешка, която преди време направи МОСВ – довери се не на правото, а на интереса.

„За втори път ВАС посочи, че държавата не си върши работата и ще си понесе отговорността – да пусне процедурите за екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда, незаконността на строителството на нови писти и незаконността на новите водохващания”, каза той.

Владимир Каролев уточни, че ставало въпрос само за част от водохващанията. „Много съм доволен от това решение”, заяви от своя страна Каролев. Той обяви за „измишльотини” това, че щяло да се строи на 48% от територията на парк „Пирин“. „Ясно се видя кой жали – жали едно семейство, жалят две дружества – WWF Световен фонд за дивата природа, на която шеф е Весела Кавръкова, и Асоциация на парковете в България, в която всъщност от 14 парка има 3 парка, на която шеф е Тома Белев. Не знам защо ги е срам да се оженят, не знам женени ли са или не, но това е семейство“, посочи Каролев.

„Има 64 решения на ВАС, по казуса „ски зона Банско“, отново от тези две организации и съдружни на тях, които са минали на тричленка и петчленка (броя на съдиите в състава, бел. ред.), които са доказали, че тези хора лъжат. Хващам се на бас, че на петчленка във ВАС това решение ще падне”, разпали се Каролев, според когото и от ЕК казали, че няма нарушение на европейски регламент. Затова няма нужда от нова екооценка.

„Отричам това определение, вие отричате 64 съдебни решения“, довърши Каролев. „Министър Димов просто трябваше да направи преценка т.е. да има процедура дали да има екооценка на плана за управление на Пирин, а той отказа да го стори”, каза Петко Ковачев. Проведената на висок тон и с много прекъсвания дискусия приключи с думите на Каролев, който днес има рожден ден: „Ти пий сега една студена вода, че ще пиеш още една като излезе на петчленката решението на ВАС”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ