Имаме новина, Томислав Дончев назовa, кой ще смени Бойко Борисов

Томислав Дончев

Има нужда от промени в Конституцията, които са в правомощията на Велико народно събрание. Преди не беше събрана достатъчна парламентарна подкрепа. Сега мисля, че шансовете тя да бъде събрана, са доста по-големи. Това заяви в телевизионно интервю вицепремиерът Томислав Дончев.

„Всеки, който твърди, че няма нужда от подобни промени, трябва да се аргументира защо. В демокрацията, в държавата най-важни са правилата.

За първи път имаме ситуация, която дава шанс на подобно предложение.

Нужна от рестарт има. Безспорен факт е, че демокрацията е в криза. Голяма част от българските граждани нямат доверие на държавните институции. Една реорганизация на начина, по който функционира държавата, е шанс тя да започне да работи за тях”, посочи той.

„Предложенията ни са резултат от добрия ни слух”, каза още Дончев.

„Няколко седмици подготвяхме промените. Това не е импровизация, намислена в началото на седмицата. Преди около 5 години започнахме да работим по въпроса”, добави вицепремиерът.

„Нямаме нужда да печелим време. Оставането ни в Министерски съвет е вреда. За нас е най-изгодно да има избори веднага. Но нищо няма да се промени. Ще се сменят фигурите”, коментира още той.

„Вера премиерът потвърди, че в момента се вземе решение за свикване на ВНС, той ще подаде оставка. Кой ще го замести, ще реши НС. Аз не бих го заместил. Аз съм политически обвързан.

Това правителство не само трябва да организира изборите за ВНС, но и да управлява страната. Мое мнение е, че правителството трябва да бъде непартийно”, каза още вицепремиерът.

„Нямаме интерес да бавим процедурата. Би било чудесно да имаме решение за свикване на ВНС през ноември”, посочи Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ